Nogle gange er det svært at finde drømmeboligen på boligmarkedet. Så er det godt, at man kan tage sagen i egne hænder og få bygget drømmehuset selv. Dog er der nogle ting, du skal have på plads, inden du går i gang med dette. Et par af disse ting kan du læse om i denne lille guide.

Forstå bebyggelsesprocent

Det er vigtigt, at du finder ud af hvor stor en procentdel, det samlede etageareal af dit hus må udgøre byggegrundens areal. Det er nemlig det, der kaldes bebyggelsesprocenten. Denne er vigtig at forstå og have på plads, inden du begynder at indrette dit hus.

Du kan med fordel undersøge, hvordan du beregner denne procent, så du ved, hvad der gælder for det hus, du har i tankerne.

Hvis du dog stadig er usikker på, hvordan dette skal klares, så kan du med fordel kontakte firmaet, som skal varetage dit byggeprojekt.

Beregn dit budget

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du får økonomien på plads, når du skal bygge din bolig. Det er nemlig ikke helt gratis at få bygget et hus. Derfor skal du, foruden at beregne bebyggelsesprocenten, beregne dit eget budget. På den måde ved du, hvor mange penge du kan bruge dit drømmehus.

Det er også en god ide at finde ud af, hvordan priserne for at bygge et hus er. Det kan du undersøge ved at kontakte forskellige firmaer for at finde ud af, hvordan deres priser er.

Få inspiration af udstillingshuse

Hvis du har brug for inspiration til, hvordan dit hus skal se ud, så kan du med fordel besøge udstillingshuse. Disse giver dig et rigtig godt indblik i, hvordan dit hus kan se ud, og du kan også nemmere finde ud af, hvad du kan lide og ikke kan lide ved et hus. Du skal altså få styr på alt fra bebyggelsesprocent til design.