Vakler dit parforhold? Det er slet ikke unormalt, at et parforhold mister gnisten, og det er noget, der sker ganske naturligt, når man har været sammen i et stykke tid. Det kan blandt andet skyldes, at hverdagen simpelthen går hen og bliver alt for kedelig og triviel, hvorfor mange par glemmer at pleje kærligheden. Heldigvis findes der en række tips til, hvordan man kan holde gang i parforholdet. 

Bliv bedre til at komplimentere din partner 

Hvis du ønsker at holde parforholdet i live, kan det først og fremmest være en god idé at begynde at tænke over, hvordan man kan gøre nogle ting anderledes. Det kan eksempelvis være, at du tilbyder at hjælpe med at handle ind og lave mad, hvis du generelt er dårlig til det. På den måde kan du vise din partner, at du er villig til at gøre noget ekstra for vedkommende. Herudover kan det være en god idé at begynde at blive bedre til at komplimentere hinanden. Der er ingen tvivl om, at komplimenter i dagligdagen har en enorm betydning. 


Pift hverdagen op med en renovering eller nye møbler 

Der er tilmed mange, der forsøger med større renoveringer af boligen, såfremt man ønsker at bibeholde gnisten i parforholdet. Når det hele er blevet lidt trivielt og kedeligt, kan en renovering af køkkenet og spisestuen eksempelvis være lige netop det, man har behov for. Mange vil opleve, at renoveringer naturligvis tager tid, men når det er gjort, vil man få meget mere glæde af sin bolig, og det er bestemt noget, der smitter af på de relationer, man har i sit liv. Hvis en renovering af køkkenet er en for omfattende og dyr investering, kan man i stedet også bare købe noget nyt boliginteriør eller nye møbler til hjemmet såsom et spisebordssæt. Det handler altså om at pifte hverdagen en smule op, og det kan således gøres på en lang række måder. 

 

Tag i parterapi og snak om problemerne 

Vil man gerne holde parforholdet i live, kan det naturligvis være en rigtig god idé at snakke om problemerne. Når man har været sammen i flere år, vil der altid være et eller andet ved den anden person, der irriterer, og her er det vigtigt, at man fortæller dette til vedkommende. Det er nemlig langt bedre, at I sammen finder en løsning på problemet og får skabt opmærksomhed på, hvad der går jer på. I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at du forbliver åben. Har I svært ved at tale sammen om jeres problemer i forholdet, kan I også vælge at tage i parterapi, da det er en rigtig god måde at lære at kommunikere bedre på.