Er du typen, der går op i friske og økologiske råvarer, lækre oste med både krop og fylde eller aromatiske vine og deres årgang? Så skal du også have et køkken, der giver dig plads til det.

Vi har samlet nogle forslag til fine detaljer, som ville passe perfekt til connaisseurens køkken, hvad end det så er råvarer, oste eller vine, du går op i.

En vinreol

Går du allerede meget op i vine, så behøver vi nok ikke fortælle dig, at de helst skal opbevares, så de ligger vandret. Korkproppen er nemlig ikke bare til for at holde på vinen i flasken. Den holder den også frisk.

For at opbevare dine vine godt, bør du altså have en vinreol.

Du kan få vinreoler i træ eller mange andre materialer, alt efter hvad du er mest til, og ikke mindst hvad der passer bedst ind i din indretning.

Osteknive

Den gode gamle ostehøvl er meget praktisk til at skære skiver af de klassiske skæreoste, men er ost noget, du virkelig går op i, så var rigtige osteknive måske også noget for dig.

Der er nemlig forskel på konsistensen, og så er et stykke ost også bare bedre end en skive ost.

Opbevaring af grønsager

Er det de friske råvarer, du går op i, så skal du også sørge for at opbevare dem på en måde, der holder dem friske længere. Det er nemlig ikke alt, der kan gå i køleskabet.

  • Løg, hvidløg og kartofler opbevares koldt, tørt og mørkt
  • Gulerødder, blomkål og broccoli opbevares i køleskabet
  • Svampe opbevares i papirpose på køl
  • Tomater opbevares på køkkenbordet

Sådan kommer opbevaringen altså an på hvilken råvare, der er tale om. Nogle ting kan desuden placeres sammen, mens andre modner hinanden mere ved at være sammen.

Derfor vil du have glæde af både plastik- og papirposer, flere grønsagsskuffer og andre former for opbevaring.